Πέμπτη, 16 Σεπτέμβριος 2021
Home / Δρόμοι Υγείας / Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας όταν πάμε στην παραλία για να Ζούμε Όμορφα!

Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας όταν πάμε στην παραλία για να Ζούμε Όμορφα!

Καλοκαίρι, ήλιος και θάλασσα!

Η λατρεμένη εποχή του χρόνου έχει χτυπήσει κόκκινο…

Κάποιοι έχουν την τύχη να βρίσκονται κάθε μέρα στην παραλία, άλλοι πάλι περιμένουν το Σαββατοκύριακο για να περάσουν κάποιες ώρες στη θάλασσα!

Σε όποια από τις δύο κατηγορίες κι αν ανήκεις το μόνο σίγουρο είναι ότι πρέπει πάντα σε κάθε σου εξόρμηση στις πανέμορφες παραλίες της χώρας μας, να κρατάς μαζί σου οπωσδήποτε κάποια συγκεκριμένα πράγματα!

Η ζωή στην παραλία δείχνει και είναι ειδυλλιακή. Το μόνο που χρειάζεται είναι σωστή οργάνωση για να μην γίνει η εμπειρία δύσκολη κι αφόρητη.

Εμείς για να Ζούμε Όμορφα φτιάξαμε μία λίστα για να μην ξεχνάμε τίποτα! Ειδικά όσοι θέλουν να βρίσκουν τους καλύτερους ανοργάνωτους, απομακρυσμένους κολπίσκους, μακριά από την άνεση της ξαπλώστρας και του πολύ κόσμου, θα βρουν ιδιαίτερα χρήσιμα αυτά που ακολουθούν.

  • Μπουκαλάκια με παγωμένο Νερό

Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος. Με το νερό δεν παίζουν. Έχουν γίνει πόλεμοι για το νερό. Σε αυτά τα θέματα δε χωρά αναβλητικότητα. Τα βάζεις από το βράδυ στο ψυγείο, τα παίρνεις το πρωί μαζί σου. Κανένας δε θέλει στους 38 βαθμούς να ψάχνει για νερό.

  • Αντηλιακό

Σε κάθε παρέα υπάρχει ένας που προνοεί και φέρνει. Κυρίως για τον εαυτό του, άλλο αν στην πορεία τελειώνει αφού κανένας άλλος δεν σκέφτηκε να έχει ένα έξτρα. Καλό λοιπόν θα ήταν να υπάρχει συνεννόηση για να μην έχετε ολόκληρη παρέα μόνο ένα.

  • Ομπρέλα

​Νόμος. Το καλοκαίρι την αφήνεις στο αυτοκίνητο ακόμα κι αν δεν έχει σκοπό να τη χρησιμοποιήσεις ποτέ. Η ζέστη είναι τόσο αφόρητη που κάνει την ομπρέλα να φαντάζει σαν όαση δροσιάς. Κάτω από αυτήν εξάλλου θα κάνεις την τέλεια μεσημεριανή σιέστα ακούγοντας μόνο τα τζιτζίκια και το κύμα της παραλίας.

  • Βιβλίο/Περιοδικά

Περιοδικά και βιβλία είναι μια τίμια παρέα, για να περάσεις το χρόνο σου. Το δε βιβλίο, που είναι και πιο προσωπικό, γίνεται καμιά φορά καλύτερη παρέα κι από αυτή που επέλεξες να πας για μπάνιο. Απαραίτητα.

  • Γυαλιά ηλίου

Από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβούν στο δρόμο για την παραλία είναι αν συνειδητοποιήσεις ότι ξέχασες τα γυαλιά ηλίου σου. Γι’ αυτό φρόντισε να τσεκάρεις ότι τα έχεις πάντα μαζί σου. Ο καυτός ήλιος δεν κάνει κακό μόνο στο δέρμα αλλά και στα μάτια σου.

  • Stick αμμωνίας

Για τις τσούχτρες, τις σφήκες, τις μέλισσες. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα βρεθεί απέναντί σου στη φύση!

  • Ψάθα

Γιατί η άμμος θα κολλήσει στην καλή σου την πετσέτα!

 

Ίσως κανείς να μην βρίσκει ενθουσιασμό στο κουβάλημα πολλών πραγμάτων πάνω στην καυτή άμμο – ωστόσο όσα περισσότερα έχεις μαζί σου, τόσο πιο ωραία θα την περάσεις τις καυτές μέρες που έρχονται!

Καλή διασκέδαση!

 

Επιμέλεια Σύνταξης: Ιφιγένεια Κίκη

 

 

Check Also

Το Ελαιόλαδο σώζει την ζωή μας

Το ελαιόλαδο στην αχαιότητα  Το ελαιόλαδο στην αρχαία Ελλάδα ήταν βασικό στοιχείο της καθημερινής διατροφής. …